måndag 27 februari 2012

Blommande inspiration del 2, den italienska stilen

I oktober fick jag sedan besöka mitt andra drömresemål, Rom. Jag och fästmannen hade en underbar fyradagars weekend med temperaturer på +25 grader, vackra byggnader, god mat och vi fick t.o.m se Påven på nära håll. Även här tänkte jag inte visa några turistbilder av Colesseum eller Fontana di Trevi, även om det är helt otroliga platser utan mer det anonyma Rom med fler vackra balkonger. Till skillnad från den franska stilen som är snirklig och organisk så är den italienska mer rak och geometrisk. Genom olika typer av ockra- och sandstensfärger fångas känslan av Italien och medelhavet.

onsdag 22 februari 2012

Blommande inspiration del 1, den franska stilen

Förra året blev ett resande år för mig. Jag besökte bl. a två städer som har stått på min önskelista länge, Paris och Rom. I mitten av maj åkte jag till Paris med min syster och mamma, en riktig tjejresa med kultur, mat och shopping. Jag tänkte inte visa några bilder av Eiffeltornet eller Mona Lisa utan ett Paris sett lite snett nerifrån och upp. Lyfter man blicken när man går gränder och gator fram ser man dessa underbara franska järnbalkonger med vackra krukor och lådor fyllda med hängande pelargoner, jasmin och andra underbara blommor. Formspråket är snirkligt och organiskt och har sin grund i art nouveau.

 

lördag 18 februari 2012

Antikmässa

Har inte haft den allra bästa veckan. Började med att jag slog i handfatet i badrummet som resulterade i en fläskläpp och sedan knockad av feber på tisdagen som har hållit i sig under veckan med hosta och snuva som kompanjoner. Mitt mantra hela veckan har varit "Jag ska på antikmässa, jag ska på antikmässa!" Och nog fasen gick jag på antikmässa :) Hostan och snuvan fick sällskap av mina kompanjoner som är min syster och mamma. I ett par timmar gick vi runt och gluttade på vackra saker. Man blir ju lite snål och tänker "Det där kan jag hitta billigare på Tradera" men det är så roligt ändå :) Här kommer en liten bildkavalkad. Håll till godo!

Favoritutställarna var Solitär Antik, Atmosphere, Grönbacken interiör, A la Carte Antik och Lillstugan Antik.

tisdag 14 februari 2012

Rost interiör

Jag fortsätter att tipsa om underbara nätbutiker med lantlig inredning. Nu har turen kommit till Rost interiör. Vackra bilder från butiken och följ dem gärna på deras egen blogg. Härligt slitna saker i en färgskala som går i grått, åldrat trä och gräddvitt.

Bilder från deras blogg

fredag 10 februari 2012

I detaljerna ligger den rätta känslan

Nu ligger vår lägenhet ute på Hemnet och det blir visning nästa lördag. Lire pirrigt, bara hoppas på det bästa. Visar lite detaljbilder på föremål i handelsboden som jag jobbar i lite då och då.

söndag 5 februari 2012

Konsten att kunna sälja

Denna vackra bukett köpte jag till mig själv i fredags. Förutom att vara fin har den ett annat syfte också. Vi har tagit ett stort steg på väg mot drömmen om ett hus på landet. På måndag kommer en fotograf för att fota lägenheten som ska läggas ut till försäljning. Jag hoppas att blommorna ska hjälpa till att mjuka upp vårt kök. Vill det sig riktigt väl hoppas vi ha den såld innan sommaren. Dock har vi inget hus att flytta till. Lösningen kommer bli att flytta till mina föräldrar, bo där en tid för att kunna spara pengar till kontantinsatsen. Inte optimalt men det är fantastiskt att ha så underbara föräldrar.

Dock är jag inte hemma när fotografen kommer utan jag har förberett fästmannen på hur jag vill ha det. Själv åker jag till Göteborg för ett studiebesök med jobbet. Nu får vi hålla tummarna att bilderna blir bra och att tågen går som de ska :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...