söndag 27 april 2014

Nystajlad kryddhylla, helgnöjen och bestyr

Helgen började redan i torsdagskväll, jobbar 75% och därmed ledig fredagar, oftast. Åkte ut till vänner på torsdagskvällen där vi åt grillad ekologisk biff med hemmagjord bea. Därefter åkte badkläderna på och större delen av kvällen spenderades i 40-gradigt härligt vatten i vedeldad badtunna nere vid sjön tills solen gick ner. Fredagen och lördagen var lugn, vi småstädade och fixade hemma, tog en kort runda vid Stendörrens naturreservat. Idag fortsatte småstädandet och vi hann även med en stund på vedbacken, blir dock otroligt varmt där då vädret har varit kanon denna helg, vilken försmak på sommaren :)

Vårt köksbord hoppas vi få om 2 veckor, beställde även våra stolar igår. Själva köket vill vi fixa till nästa år, då är det skönt att alla möbler redan är inhandlade. En sak som har blivit uppsnofsad till köket är kryddhyllan från Orrefors som fanns i huset när vi flyttade in. Den hade en extra hylla omkring sig och var betsad, något som jag förra helgen tog tag i och avlägsnade, sedan fram med slipen och målarfärgen. Slipade den trären och målade den på insidan istället för på utsidan för omväxlings skull. Valde en favoritfärg, gråblå, samma som på våra lister i vardagsrummet. Tänkte att det skulle skapa en härlig effekt med glasskepporna och jag tyckte det blev bra :)

Har en till hylla, dock inte komplett, som väntar på lite omvårdnad :)


Så här såg den ut innan

Hoppas ni alla också har njutit i solen denna helg :)

tisdag 8 april 2014

Sköna hem och försenat bord

På omslaget av senaste numret av Sköna hem syns det bord vi har beställt till vårt kök. Trysil från Torkelson. Vi beställde det i slutet av vecka 8, det skulle ta ca 2 veckor att få hem bordet. Sedan ringde möbelfirman och sa att det var försenat, vi skulle få det vecka 16 och för en vecka sedan ringde de igen och nu får vi bordet först vecka 19. Å vad vi längtar! Kanske har de fått ökad efterfrågan på bordet som gör att leveranstiderna kärvar. Ullmattan med gåsöga-mönster från Ellos är redan hemma, fick den med 20 % rabatt, tjoho :)

Våren hinner springa ifrån oss innan bordet kommer med tanke på hur fort det går just nu. Blåsipporna och vitsipporna blommar hos oss, precis som påskliljorna och violer, har till och med hittat murklor. Dock är det riktigt skitväder idag, blir en brasa för att värma sig :)

Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...