fredag 9 september 2011

I barnkammaren

Jag har ännu inga egna barn men det stoppar inte mig att drömma om ett mysigt barnrum. Skorna är mina första skor som min mamma sparat. De antika kulramarna har jag visat förut men de passar så bra i det här sammanhanget. En liten tanke är att rama in dessa små vykort med Elsa Beskow motiv och sätta upp på en vägg.


Jag är svag för äldre barnböcker, finner illustrationerna så mer magiska. Å mer magiskt och förtrollande än Bland tomtar och troll blir det ju inte. Dessa böcker är från 1919-22 och illustrationerna är gjorda av Gustaf A. Tenggren. Han emigrerade till Amerika och blev ateljéchef för Disney under bl.a Snövit och de sju dvärgarna.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Sökte efter information om Bland Tomtar och troll böckerna och hittade ditt inlägg. Har försökt finna vilken årgång som har en björn med i bilden på framsidan. Ser att du hava denna. Så det vore trevligt om du kunde upplysa mig om vilket år det vara? =)

  MVH

  Tapio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har just nu dessa böcker nedpackade för flytt å kan inte säga exakt vilket år den är ifrån men som det står inlägget så är de mellan 1919-22.

   MVH/ulrika

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...