tisdag 11 februari 2014

Favoriter från Stockholm furniture & light fair

I lördags var jag, mamma och syster på Stockholm furniture and light fair på Stockholmsmässan, den enda dagen mässan var öppen för allmänheten. Så mycket fint möbelhantverk det finns! Vi gick bara där och suckade och ojade oss, önskade att plånboken var liiite tjockare :) En del var bekant från Formex men här fanns mycket mera hantverksmässiga möbler och inredningsdetaljer. Precis som på Formex dominerade de rena materialen som träet, helst vitpigmenterad i form av vitolja eller kalk, pasteller i möbeltygerna och detaljer, fokus på detaljer som större möbeltygsknappar eller att de är i en avvikande färg, att fogningen eller möbelns sammansättning är synlig, som i äldre träpluggade möbler. Här visar jag mina favoriter :)

Naturliga element heter denna komposition
Aqua marine
Jag älskar pinnstolar!! Och på mässan fanns massor. Denna klassiska möbel blir bara starkare och starkare. Många fina hos Norrgavel, Fredericia, Ekdahls och Stolab förstås, även många fina hos de mindre fabrikörerna.
En av mina absoluta favoriter blev denna bänk från norska ygg&lyng som heter Spark. Ryggdelen är gjord som flera sparkryggar, i olika höjder. Underbar! Vill ha!
Geometri fanns att finna på flera håll, som i en byrå med harlekin mönster gjort i två olika träslag, eller den åttakantiga figuren från bikupan, här gjort i trä och betong som ljusstakar.
När det kommer till belysning var det som på Formex, mycket koppar och mässing, glaskupor med synliga lampor, något som jag har fastnat för, syns just nu i vårt vardagsrum :)
 Lamporna Swing, Kula och Garbo från Lyktan Bankeryd

Glaskuporna kombineras gärna med den andra stora trenden just nu, trä. Ribbor, kulor och fästen i trä. Gillar egentligen inte att använda ordet trend, är väl mer en inriktning, ett fokus. Lamporna ska gärna hänga tillsammans, olika storlekar och i olika höjder för att få en härlig effekt. Avslutar med en fotölj i ett uppstickar-material, manchester :)

1 kommentar:

  1. Så många fina bilder du delar med dig av från mässan. Jag håller fullständigt med dig; pinnstolar är verkligen ett måste! De är så fina.
    Må så gott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...