fredag 16 maj 2014

Oaxen Krog och Slip

I mars var jag, fästmannen, syster och svåger ute och käkade uppe i storstan. Denna gång blev det Oaxen Krog och Slip, och då på slipen. Slipen är bistro-delen medan krogen är den lite finare där man kan avnjuta deras fantastiska avsmakningsmeny. Med detta sagt så har man inte har snålat med kvalitén på bistro-menyn, tvärtom. Här serveras en fantastisk meny med mycket vilt, ekologiskt och efter säsong med närproducerade råvaror med klassiska svenska smaker.

Historien om Oaxen börjar med Agneta Green och Magnus Ek. De öppnade Oaxen skärgårdskrog på Mörkö utanför Södertälje, tyvärr stängdes den 2011 men våren 2013 öppnade de dörrarna för sin nya restaurang på Djurgården i Stockholm. Namnet Oaxen fick följa med men också kopplingen till Sörmland, där mycket av deras kött, både vilt och uppfött kommer ifrån. Skulle inte bli förvånad om grönsakerna kommer ifrån de otroliga duktiga odlarna runt Järna.

Dock är de lite speciella när de sätter ihop rätter, tillbehören beställer man separat, som grönt och potatis. Beställer fler än en samma rätt slår de ihop den och man delar vid bordet.Även interiören bjuder på en mysig upplevelse. Marint, blandat med industriellt och lite udda saker med karaktär. T. ex fick vi maten serverad på udda tallrikar, som fyndat på loppis.

1 kommentar:

  1. Härligt att besöka mysiga restauranger, det är livskvalitet :-)
    Tusen tack för rara ord <3 det är hårt att mista sin bästa vän, men livet måste gå vidare, önskar bara hon fått några år till, men det blir inte alltid som man vill i livets berg och dalbana. Ha en underbar torsdag! Kram Paula

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...