onsdag 8 oktober 2014

Möbeltankar och gung, gung, gunga....

En hel del nya möbler har flyttat in hos oss och fler är på väg. Vi gjorde oss av med en del när vi magasinerade allt från vår lilla 2:a för 2 år sedan för vi visste att vi ville ha andra möbler när vi flyttade till hus, möbler som skulle hålla i minst 20 år, både i kvalité och stil. Vi har hållit fast vid den tanken och sparat varenda krona för att köpa sådana saker som vi verkligen velat ha och inte kompromissat med oss själva om sådant vi tycker om. Därmed inte sagt att vi har varit beredda att betala vilket pris som helst, däremot har vi inte köpt något "tills vi hittar det vi vill ha", detta gällde särskilt köksbordet, vilket innebar att vi levde utan något riktigt köksbord i nästan 9 månader.

Vi har både loppisfyndade möbler, möbler från IKEA och 1900-tals design. Huvudsaken är att de är gjorda i goda och rena material som exempelvis massivt trä. Då vet vi att de håller samt att designen är tidlös och inte för bråkig eller för tråkig för den delen så att vi inte tröttnar på grejerna. Jag håller i inrednings-taktpinnen här hemma men jag rådfrågar i 8 fall av 10 herrn i huset, oftast har jag gjort det första urvalet och gillar han det inte så letar vi vidare tills vi hittar något vi båda gillar :)

Den senaste investeringen är denna designklassiker, gungstolen J16 designad av dansken Hans J Wegner, köpt via Bukowskis Market. Går att köpa ny hos möbelföretaget Fredericia men mycket mer prisvärt att köpa begagnad. Viss slitage hade den men tvättade den med grönsåpa och den blev mycket fräschare. Kudde vid ryggslutet av grovt linne hade vi hemma och fantastisk att sitta i framför brasan om kvällarna :)1 kommentar:

  1. Hej! Det var så länge sedan jag tittade in här. Har varit en värdelös bloggvän det sista året. Men som du säkert läst om på min blogg så miste jag min son Martin den 16 november förra året. Idag har jag för första gången startat en bloggutmaning inne hos mig och hoppas så klart du har lust att titta in. Kramar Pia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...