tisdag 28 januari 2014

Badrummet tar form

Nu är det inte långt kvar till att vi kan flytta in i vårt badrum och ta en dusch här hemma vilket vi inte gjort på 12 veckor! Vi har ju renoverat husets enda badrum, det har inte varit helt lätt när det har skett under vintern ute på landet i ett gammalt hus :)

Plattsättarna fogade idag och tog sedan farväl, på fredag kommer rörmokaren. Kvar är också list i taket, runt fönster och även fixa till toa-dörren. Golvet är lagt i ett klassiskt rut/rombmönster med fris runt om. Kaklet är från Imola, mönster Habitat som är ett svart och vitt kakel som är lite marmorerat. Det är 10x10 plattor lagt i ett 20x20 mönster med 20x20 på väggarna. I taket har vi pärlspont med 6 st spottar infällda.

Toaletten finns i det nedre vänstra hörnet. Framför den i mitten av vänstra väggen ska vi ha denna kommod med dubbelhandfat från Ikea. Längst in till vänster blir duschen och till höger blir en tvättpelare.


Dessa blandare från Mora armatur vill vi ha men då de är lite dyra har vi köpt ett par liknande lite billigare i väntan på att vi spar ihop till de här. Som sagt, inte långt kvar nu :)

söndag 26 januari 2014

Nya Hasbeens!

Jodhpur 

Denna sko kommer snart att dimpa ner hos mig. Swedish Hasbeens Jodhpur i färgen Bordeaux till halva priset! Har suktat efter dessa ända sedan i september :) Först var de på rea till 30% men kunde inte förmå mig ändå, sedan blev det 50% och då var de slut! Tittade in i i fredags och till min glädje fanns det ett par i min storlek. Köpet var givet :)

Skorna kommer jag bära till denna klänning från Oasis och med jackan från Gant, båda köpta från Zalando.


Dessa bilder från Swedish Hasbeens har varit min inspiration, från deras höstkollektion 2012.

fredag 17 januari 2014

Favoriter från Formex våren 2014

Onsdag och torsdag rände jag runt på Formex både för jobbets skull men också för min egen inspiration. Hittade hur mycket fint som helst. Industri-invasionen fortsätter med Hübsch, House doctor och Nordal med flera. Själv kan jag ibland tycka att nya föremål som ska se gamla ut tappar ofta sin charm, trots att jag gillar den industriella stilen. Ska man köra på den stilen tycker jag att man gör bättre i att försöka hitta föremål som faktiskt är gamla. I år ser man, som många redan sett och läst, mycket utav pasteller men det tror jag är naturligt så här på vårkanten och tycker egentligen det i sig inte är konstigt eller något särskilt utmärkande för just i år.

Fortfarande mycket koppar och mässing som denna lampa från Globen lightning som jag fastande för, kanske till sovrummet?

Mina för eviga favoriter som Klässbol och Växbo lin ligger mycket i tiden då vi ser mer och mer av just rena naturmaterial som obehandlad björk, läder/skinndetaljer, mer grafisk renhet och ljusare färger. Detta vill jag blanda upp med ett par välvalda objekt som kan tillföra en lite hårdare kontrast som t.ex ett grovt trätråg eller en betongskiva på ett bord. Själv skulle jag beskriva inredningen framöver som renare, enklare och mer hållbar. Bort med chabby chic, änglar och kristaller :)

Här är några favoriter

Rio Rio som var nominerad till Formex formidabel hade helt underbara filtar.

Jättefina betonglampor i en grislampamodell från Serax

Lampa i obehandlad björk som syns mer och mer i möbler och andra inredningsföremål.

Enkelheten i materialens rena grundform tillsammans enkelheten i ett grafiskt uttryck blir så här snyggt! Tvålar och doftljus från Terrible twins. Nu vill jag ha renhet och enkelhet här hemma, med en lantlig touch så klart :)
söndag 5 januari 2014

En smakbit av Trosa

I julklapp till min mamma köpte jag en liten jubileumsbok som gavs ut av Trosa kommun till alla nyfödda 2010, då de firade 400 år. Boken heter En smakbit av Trosa. Själv köpte jag den i den lokala bokhandeln. På julaftonskvällen hade vi högläsning ur den. Lokala recept och råvaror från kommunens krögare och historiska maträtter med anknytning till bygden blandas med lättläst historia. Tyckte så mycket om den att jag var tvungen att köpa en till mig själv häromdagen. En så himla mysig bok med goda recept och underbara bilder.


Punschtryffel av Trosa Punsch från Marsipangården och deras underbara handgjorda praliner och marsipancigarrer från Kutter konfekt. En helt underbar liten affär och fik att besöka. Ligger i ett gammalt 1700-tals hus mitt i centrala Trosa. Köpte en hel del julklappar där i år.


Då vi befinner oss i Sörmland så finns det så klart en hel del vilt på de lokala krogarna och på matborden i stugorna. Och då Trosa är en skärgårdskommun så finns det även hel del fisk och skaldjur.

Hoppas ni har haft en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...