söndag 22 februari 2015

Vårdroppar kommer med inspiration för sommarprojekt

Snart har hela februari sprungit förbi och jag har hunnit med två mässor, Stockholm furniture and light fair samt Antikmässan där jag har hämtat mycket inspiration inför våren och sommaren. Nya idéer för gamla grejer har poppat upp och ett ganska nyligen fyndat fynd har blivit till 3 st projekt i lagom storlek för sommaren.

Börjar med 2 st projekt för redan befintliga saker på vinden. Sockerlådor har nog de allra flesta vid det här laget, även jag. Hittade denna bild på Pinterest från Enmammasdag.com och tänkte att det var en bra idé då mina är lite skruttiga, en uppfräschning med lite slippapper samt förstärkning i botten och sedan sätta på hjul. Blir perfekt förvaring i ett framtida barnrum.


Det andra är att slipa och komplettera en andra kryddhylla jag har för att sedan användas till pysselmaterial-förvaring i en kommande pyssel- och kreativitetshörna. Det härliga är att jag inte betalat ett öre för de två jag har, den ena följde med huset (dock har jag ju betalt för den indirekt) och denna har vi fått av vänner.


Det tredje är jag mest taggad för :) Det senaste fyndet består av något så spännande som en vitmålad pall. Inte vilken pall som helst utan en pall formgiven av Gustav Axel Berg på tidigt 40-tal i skiktlimmat trä. Fyndad för endast 150 kr. Tyvärr har den nog fallit offer för den hemska chabby-chic-måla-alla-gamla-fina-möbler-vita-vågen som var för ett par år sedan. Färgen ska jag ta bort med en Speedheater som snabbt, enkelt och miljövänligt tar bort gammal färg. Sedan blir det lite slipning med fint slippapper och en ytbehandling.Efter allt detta hoppas jag att den ser mer ut som den gjorde från början, ungefär som denna pall som såldes på Bukowskis market för ett par år sedan för 1900 kr av samme formgivare. Spännande att se vad som gömmer sig där under färgen! :)


Vår lilla älskling fyller 2 år idag! Hipp, hipp hurra!!
Här står hon modell för kaminen i sovrummet :)

1 kommentar:

  1. Grattis till de två åren, då är valptiden över nu då, eller?
    Lyckat till med pallen och sockerlådorna!

    Kram /Cia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...