fredag 28 augusti 2015

Spån och kusinen näver

De senaste åren har vi sett en renässans för olika naturmaterial som, trärena ytor, koppar, mässing, läder, marmor, kork och t.o.m rotting som vi har sett hos bl. a IKEAs Nipprig kollektion. Som jag annars förknippar med väntrummen på vårdcentralen 1988, så finns det ett som jag gillar väldigt mycket, spån. Det går att fynda spånkorgar för nån hundring på loppis, både större tvättkorgar och mindre svampkorgar, och de passar såklart i traditionella lantliga miljöer men också moderna, stilrena där spånkorgen blir ett varmt och ombonat inslag.Vibeke design
Själv har jag två tvättkorgar här hemma, varav en fungerar som vedförvaring. Eller som på denna bild där man bundit ihop flera stycken till förvaring av diverse saker.


Pinterest, Emmas Designblogg

Det görs ju även helt nya korgar av olika hantverkare och företag, satsa på kvalité, det lönar sig i längden. Svensk hemslöjd och Skansenbutiken brukar vara säkra kort. Denna kommer från School House Electric.

Pinterest

Sedan har vi kusinen näver, även den häftig att använda i lite modernare miljöer.

Elle interiör

Pinterest
Denna runda korg, om man kan kalla det det, i björknäver har jag till ljusförvaring i tv-rummet. Inköpt på Taxinge julmarknad för ett par år sedan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...