söndag 27 oktober 2013

Mitt hjärta hoppar till lite samtidigt som det gråter

Nu har vi börjar med vardagsrumsrenoveringen. Senaste renoveringen skedde på 80-talet har vi fått som uppgifter. Vi har tagit bort lister, gammal el och fräst upp spår för den nya. När vi gjorde detta upptäckte vi både något vackert men också för mig hjärtskärande.


Bakom allt hittade vi denna vackra tapet, vilket fick mitt hjärta att hoppa till lite extra. Rankor av gula rosbuskar på en lätt dimmgrå-botten.

Det som hänt är att man har tilläggsisolerat med cellplast eller i folkmun, frigolit och sedan haft plast och spånskiva på det.Vilket gjorde att min hjärta började gråta lite grann. I den bästa av världar skulle vi kunna ta bort detta och göra om, göra rätt, då frigolit inte är det bästa materialet för detta fina, gamla hus. Dock har vi inte medlen för detta, vi får göra det bästa som vi kan istället med det vi har, var ju inte tänkt att bli en restaurering. Elen kommer att ledas i rör som i sin tur sätts i spåren och gips kommer att komma upp på spånskivan och ett ventilationsrör kommer att skapas. Blir bara så arg och ledsen när folk inte tänker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...