söndag 1 juni 2014

Upptäcksfärd i trädgården

De här senaste tre veckorna när naturen bara spricker upp ur marken har varit jätteroligt, för vi har fått upptäcka vad som faktiskt växer i vår trädgård. Vi flyttade in i huset mitt i sommaren förra året och vi hann faktiskt, otroligt som det låter, inte titta igenom trädgården ordentligt. I år får vi se hela utvecklingen, från vårens blå- och vitsippor, gullvivor och påskliljor som vi har njutit av i massor till höstens äpplen.

Blåsipporna runt jordkällaren har ersätts av jordgubbsblommor och viltsmultron blommar i hela trädgården.

I höstas flyttade vi vinbuskarna och flädern och rensade ut växthuset nu på våren har vi snyggat till det och upptäckt härliga saker.
Vi har lagt en stengång fram till vinrankan och på båda sidorna kan vi ställa krukor. Vi började med lite olika örter som vi köpte och planterade i krukor. Dock fick vi en liten bonus när det började växa citronmeliss längs ena kanten och vi hittade även lite utanför.

Ytterligare en överraskning väntade utanför växthuset, en stor planta med selleri! :)

Vi har även otroligt mycket rabarber, så mycket att vi inte hinner ta hand om det. Humlestören är på plats igen efter ha blåst omkull i höstas.

Förutom nyttoväxter finns det otroligt fina torparblommor runt omkring, bl. a denna som jag inte vet namnet på.

Förutom enorma mängder syrén har vi även otroligt mycket pioner. Hela baksidan på huset och på utspridda ställen runt om i trädgården.
Aklejor i en härligt mörklila färg finns utspritt lite här och där.
Just nu blommar även kaprifolen, malvan och otroligt fina Irisar och ett vackert gullregnsträd. Avslutar med rosenvial som börjat klättra upp runt växthuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...