söndag 22 mars 2015

Tankar och inspiration om barnrum

Det 18 mars välkomnade vi en ny medlem i familjen och trots att det dröjer ett tag innan bebisen har sitt eget rum finns redan flera tankar och idéer hos mig, kan ju inte låta bli att inrednings-drömma :) Tapet blir ju alltid lite mer ombonat och ska vara klassisk tycker jag, randigt, rutigt, romber eller prickigt istället för hysteriska barnmotiv som passar några år och sedan måste göras om. Satsa istället på tavlor, planscher mm som kan bytas ut i och och med att barnet växer och intressen ändras. Den randiga köpte vi egentligen till vårt sovrum men eftersom jag ändrade mig passar den lika bra i ett barnrum. Barnrum behöver inte per automatik vara barnsliga  och framförallt behöver man inte "köns-bestämma" rummet, låt det vara lekfullt istället med färger, former, material och bilder. Lampan är gjord av stommen från en gammal lampskärm, spraymåla och trä träkulor på sladden, enkelt :) Denna version från appledear.blogspot.se.

En sådan här gammal emaljhylla från Kockums skulle jag vilja hitta, behöver inte vara i bästa skick då det skulle sitta ovanför ett litet skrivbord där man skulle kunna ha pennor och kritor i. 
Gamla skolstolar till ett modernt skrivbord/lekbord blir en härlig kontrast. Dessa stolar var förra sommarens bästa fynd för ca en hundring styck, stabila i stål och massiv björk, ingen risk för att de går sönder i första taget :) Funderar på att spraymåla stålstommarna i nån härlig färg.
Dessa gamla kulramar har jag redan och tavlorna med inramade vintage motiv från 1920-40-talet hittade jag på Tradera, grämer mig så att jag inte vann alla, med bokstäverna U, C, K, Ö, D, O, Y och Ä som fanns ute till försäljning. Dock fick jag även S, Z, B, M, P och V. Bilderna är gjorda av Einar Nerman, ni vet han som gjort Solstickan-pojken på tändsticksasken :) Lekfulla tavlor i härliga färger och fina motiv görs även av Littlephant som är en av mina favoriter. 
Fynda härliga tygbonader, tryckta som broderade, på loppis för att mjuka upp rummet med lite textil förutom matta och kuddar. Förvaring av olika dess slag, blanda gammalt med nytt eller eget skapande. Furubyråer finns det gott om på loppis men även på IKEA, måla hela eller utvalda delar i härliga färger. Denna förvaringsbänk från en tidig IKEA PS kollektion från 90-talet av Thomas Sandell hittar ut på marknaden lite då och då och är hett eftertraktad. 
Knoppar och andra hängare är bra att ha, tycker särskilt om hängarna ur IKEAs PS kollektion 2014. Helt i björk. Annan favorit är hängaren Bill från Maze, finns i flera färger.


Alla bilder kommer från mina anslagstavlor på Pinterest, har även skapat en särskild med bilder av inspirerande och lekfulla barnrum. Det finns så mycket fina och välgjorda saker på loppis som kan få nytt liv och framförallt prisvärt! Men också nya saker som är gjorda i bra och beständiga material utan hemska plaster, gäller bara att hitta sina favoriter och ett tips; läs produktbeskrivningen, då får du veta vilka/vilket material det är gjort av, kan vara en fingervisning om hur länge det kommer att hålla :) 

1 kommentar:

  1. Grattis till ert barn!
    Jag tror det blir ett fint rum, och jag håller fullkomligt med om de hemska plastmöblerna!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...