fredag 1 april 2011

Återbruk med lappteknik

Tidigare i veckan besökte jag Axlings linne. Deras butik här i stan är deras showroom och butiken är så underbar och inspirerande. Skyltningen, produkterna, ja allt! Jag hittade dessa vackra kuddar och plädar.

Bild från Axlings

De är gjorda av gamla linnehanddukar och spillbitar från deras eget sortiment. Fanns i både blått och rött. Jag tänkte; Det där kan jag ju göra själv! Jag har gamla, fina handdukar från min mormor och även några från Axlings.

Ibland tycker jag det är synd att smutsa ner dem fina handdukarna och det här är ett fiffigt sätt att använda dem :) Kan ju också fynda på loppis, sådana som är trasiga men har ett vackert monogram.

4 kommentarer:

 1. Ja där hade du en fin inspirationsbild ! MIn mor frågade i går om jag ville ha gamla spetsar och monogram som hon klippt från gamla lakan. Hon påstod att jag inte ville ha dem för några år sedan, men nu sa jag jooo sååå klaaart !
  Ha ett fint veckoslut !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju så kul att hitta inspiration till saker man kan göra själv. Kan hålla med dig att det är synd att smutsa ner de fina linnehanddukarna. Detta var ju en superbra idé att använda de fina handdukarna man har...
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Mmmmm Axlings har verkligen superfina saker, och den där pläden är ju en dröm! Ser framemot att se din variant!! Jag har drömt om att göra en, men nja... tålamodet till det finns nog inte...

  SvaraRadera
 4. Ett jättebra tips, har själv funderat på att göra något liknande. Själv har jag sytt ihop två av mina vackraste kökshandukar med fint monogram kortsida mot kortsida till fina löpare.
  Kika gärna in hos mig, jag har en liten utlottning.
  Ha en fin dag!

  Kram Emma

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...