måndag 21 juli 2014

Oväntat besök

För ca två veckor sedan fick vi oväntat besök här på Villa Nylund. Vi hade varit ute på olika ärenden och när vi kom tillbaka till huset stod en bil på vår lilla infart med ett par i medelåldern. De frågade om det var vi som bodde i huset och vi svarade att det stämde. Då presenterade kvinnan sig som barnbarns barn till målarmästaren som byggde ut huset i början på 1900-talet. Fantastiskt, eller hur!!

Hon bodde numera i Tyskland sedan många år och hade inte sett huset på minst 40 år! Nu var hon på besök hos släktingar i Stockholmsområdet och tog då chansen att åka förbi huset. De fick titta runt både på tomten och i huset och hon berättade hur det såg ut på 50-talet när hon bodde hos sin gammelmorfar.

Målarmästaren hade fem barn, dessa barn lekte med mamman till en bekant till min familj, vars mamma och moster Britta kommer från Vagnhärad och var föregångarna till systrarna Svensson i Hedebyborna. 

Vårt kök bestod av två rum, målarmästaren sov i det rummet som nu är vår mat del, spisen i allrummet på övervåningen stod på andra sidan murstocken i det stora sovrummet och allrummet var då ett tredje sovrum. Vårt badrum var kallskafferiet och vårt vardagsrum var finrummet som endast användes på jul och andra högtider. Vi vill öppna upp ett fönster över diskbänken och fick då veta av henne att det hade funnits ett fönster där tidigare. Så roligt!

Nu har vi alltså träffat en levande släkting till ursprungsfamiljen :)

 Bild tagen i Simrishamn

1 kommentar:

  1. Det var helt fantastiskt att de kom och att ni var hemma! Det är alltid roligt att få reda på lite historia och roligt med fönstret över diskbänken!
    Jag hade också turen med mig att vara hemma då en dam från Californien kom på oväntat besök och berättade om huset jag bor i. Så roligt när tidigare ägare verkligen gör slag i saken och kommer.

    Ha en bra start på augusti!
    Cia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...