tisdag 1 juli 2014

Gamla stenar, flytande guld och en burgare på Österlen

Efter Ystad fortsatte vi mot Kåseberga och Ales stenar. På vägen dit kan man göra en avstickare till Glemmingebro och Olof Viktors bageri och café som även den finns med i White Guide. Som namnet hintar finns här bageri som bakar surdegsbröd i vedeldad stenugn, ett underbart café med prisbelönta konditori bitar och tårtor samt en gårdsbutik med genuint mathantverk.


Väl framme vid Ales stenar har man en vidunderlig utsikt över Östersjön och en fantastisk slänt fylld av vallmo. Var säkert 20 år sedan jag var där sist.

Sedan gick vi ner till hamnen där vi åt en lätt lunch bestående av en räkmacka och fisch&ships på Kåseberga café och Bistro, även där en härlig rustik inredning. Efter några antik-stopp, ett speciellt antik-inlägg kommer senare, och ett stopp på Gunnarshögs gård i Hammenhög där de säljer otroligt god rapsolja begav vi oss tillbaka till Simrishamn. 

Kvällens mat intogs på restaurangen En gaffel kort, även den med i White Guide. Vi båda tog hamburgaren på 80% högrev och 20% bringa, semitorkade tomater, saltgurka, bacon, ekspånsrökt cheddar, dressing med smak av dragon samt friterad potatis. De ligger längs med den lilla gågatan men har en mysig liten innergård som vi valde att äta på. Mums, förlåt att jag hann ta några tuggor :)


Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...