fredag 5 juni 2015

Stolt Trosabo :)

Läste en artikel idag på vår lokaltidnings hemsida, Sörmlands Nyheter att Trosa kommuns förskolor ingår ett projekt som heter Hälsosam förskola. I detta ingår bl.a att fasa ut gammal plast som finns på förskolorna. Det gäller främst gamla leksaker och exempelvis äldre mattallrikar.

"Vissa saker som gammal elektronik och gammal plast har vi plockat bort direkt. Och vi säger tack men nej, tack till utklädningskläder i konstmaterial som föräldrar vill skänka, säger Carina Lue, förskolechef på Hasselbackens förskola och initiativtagare till konceptet Hälsosam förskola."

"Första steget är att bli medveten om vad som finns i närmiljön och byta mot miljö- och hälsovänliga alternativ. Den nya handlingsplanen inbegriper ett helhetsperspektiv med allt från städmaterial och matförvaring till möbler och leksaker. Och grunden för hälsan är maten.
– I år köpte vi 67 procent ekologiskt. Kommunens mål är 60 procent ekologiskt på all mat som köps in. Vi kallar oss miljökommun så vi har lite att leva upp till, säger Carina Lue."
Jag blir så stolt! Har själv jobbat inom leksaksfackhandeln och vet hur mycket plast som finns därute och som fortfarande produceras billigt i många asiatiska länder. Därför köper jag mycket ekologiska leksaker och andra produkter till vår son. Tips på hemsidor är; 
ekoleko.se
ekokul.se
ekotjusigt.se

rekolek.se
Läs hela artikeln på SN hemsida HÄR.

Emil i en pyjamas av ekologisk bomull och liggandes på en fårskinnfäll som är behandlad fritt från kemikalier och alltid minst Svanenmärkta blöjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...